Sisältöjulkaisija

angle-left Waltti Mobiilissa viikolla 51 käyttöön otettava PSD2 vaatii sovelluksen päivittämisen

Waltti Mobiilissa viikolla 51 käyttöön otettava PSD2 vaatii sovelluksen päivittämisen

Waltti Mobiilissa otetaan viikolla 51 käyttöön uusi maksupalveludirektiivi PSD2. Tämän vuoksi sovellus tulee päivittää uuteen versioon, jotta sovellusta voidaan käyttää. Uusi versio tulee sovelluskauppoihin jakeluun 14.12. alkaen.

Vahvaa tunnistautumista saatetaan vaatia seuraavissa tilanteissa:

  • Maksat matkalipun maksukortilla Waltti Mobiilissa
  • Liität uuden maksukortin Waltti Mobiiliin.

Käytännössä vahva tunnistautuminen tarkoittaa, että sinun täytyy vahvistaa lippuostoksesi pankkitunnuksella tai jollain muulla tavalla, jota pankkisi vah­valta tunnistautumiselta vaatii, on se sitten tekstiviesti tai vaikkapa sormen­jälki.

Pankkien välillä voi olla eroja siinä, minkä suuruisista korttiostoksista ne vaati­vat vahvaa tunnistautumista ja vaativatko ne sitä jokaisen ostoksen yhtey­dessä vai ainoastaan satunnaisesti. Kullakin pankilla on omat tunnistautumis­ratkaisunsa.

Kun maksat lippusi maksukortilla Waltti Mobiilissa, sinun kannattaa joka ta­pauksessa varautua siihen, että ostamisessa voi jatkossa olla mukana yksi lisävaihe. Lipun ostamiseen kannattaa varata riittäväksi aikaa.

Tavoitteena on turvallinen korttimaksaminen

Uudistuksen tavoitteena on parantaa korttimaksamisen turvallisuutta sekä vä­hentää väärinkäytön mahdollisuuksia. Vaatimus vahvasta tunnistautumisesta ei ole lähtöisin sen enempää meiltä kuin pankeiltakaan, vaan taustalla on maksupalveludirektiivi PSD2.

Vahvasta tunnistautumisesta huolimatta sinulla täytyy jatkossakin olla voi­massa oleva lippu, kun kuljet joukkoliikenteessä. Kun ostat lipun mobiilisti, sen pitää olla saapunut puhelimeesi, ennen kuin nouset bussiin.

Lisätietoa vahvasta tunnistaumisesta

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija