Asset Publisher

angle-left AKT:n lakko 2.2. vaikuttaa toteutuessaan merkittävästi JOJO-liikenteen palveluihin (päivitetty ti 31.1. klo 14:30)

AKT:n lakko 2.2. vaikuttaa toteutuessaan merkittävästi JOJO-liikenteen palveluihin (päivitetty ti 31.1. klo 14:30)

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ilmoittanut järjestävänsä vuorokauden mittaisen, linja-autohenkilökuntaa koskevan lakon perjantaina 2.2.2024 kello 00.00–24.00.

Jos lakko toteutuu, useimmat JOJO-linjat ja vuorot jäävät ajamatta Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. Lakko vaikuttaa myös ELY-keskuksen hankkimaan Waltti-liikenteeseen.

Jos mahdollista, kannattaa perjantaina varautua käyttämään muita kulkumuotoja, sillä tilanne voi muuttua vielä perjantain aikanakin.

JOJO-linjojen osalta muutokset liikennöitsijöittäin ovat seuraavat pe 2.2.2024:

Liikennöitsijä Linjat / vuorot
Triviabus Oy Noutopoika-liikenne ajetaan normaalisti
Länsilinjat Oy Ei liikennöintiä, ei myöskään pe-illan yövuoroja (linjat 1 - 13)
Savo-Karjalan Linja Oy Ei liikennöintiä, ei myöskään pe-illan yövuoroja (linjat 201 - 215)
Savonlinja Oy liikennöidään useita vuoroja linjoilla 101, 102, 103 ja 104. Lista liikennöitävistä vuoroista täällä.

 

Päivitämme tälle sivustolle tietoa lakkotilanteesta ja mahdollisesti ajettavista vuoroista sitä mukaa, kun sitä saadaan. 

Lakon toteutuessa JOJO:n sähköinen aikataulu- ja reittiopas näyttää lakkopäivänä ainoastaan ne Waltti -vuorot, jotka liikennöivät. Tietoihin voi tosin tulla muutoksia vielä lakkopäivän aikanakin.

Lakon aiheuttamista muutoksista ELY-keskuksen liikenteisiin löytyy tietoa: https://www.ely-keskus.fi/web/joukkis/poikkeuspaivat. Myös näistä muutoksista on tieto Reittioppaassa.

Hyvitys lakkopäivän osalta

Joensuun seudun joukkoliikenne myöntää hyvitystä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakon ajalta, mikäli Waltti-kortilla tai Waltti -sovelluksessa voimassa ollutta kausilippua ei voinut käyttää Waltti-liikenteen bussivuoroilla.

Hyvitys myönnetään yhtenä 1 vuorokauden voimassa olevana Waltti-lippuna, joka postitetaan hyvityksen hakijalle myöhemmin kotiin. Hakemus on tehtävä viimeistään 29.2.2024.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Korvaushakemus-lomakkeelta. Lomake on käytettävissä 3.2.2024 alkaen.

 

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Asset Publisher

Asset Publisher