Asset Publisher

angle-left Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 13.4.2023

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 13.4.2023

Lähimaksaminen käyttöön Joensuun seudun joukkoliikenteessä

Joensuun seudun joukkoliikenteessä otetaan käyttöön vuoden 2023 aikana lähimaksujärjestelmä osana keskisuurten kaupunkiseutujen digitalisaatiohanketta. Lähimaksulla voi ostaa kertalipun, johon sisältyy 90 minuutin vaihtoaika. Lähimaksujärjestelmään sisältyy myös asiakkaan päiväkohtainen maksukatto. Lähimaksutapaa varten joukkoliikennejaosto määritteli kokouksessaan vyöhykkeittäiset kertamatkojen hinnat ja vyöhykekkeittäiset päiväkohtaiset maksukatot.

Osassa JOJO-liikenteen linjoista voi tällä hetkellä maksaa yksittäisen matkansa tai ladata Waltti-kortti -tuotteita pankkikortilla. Nykyiset maksulaitteet eivät kuitenkaan toimi käyttöön tulevan lähimaksamisen kanssa, vaan tarvitaan uusi maksulaite/ ajoneuvolaitteen päivitys.

Näillä uusilla/päivitetyillä laitteilla voi edelleen maksaa yksittäisen matkan pankkikortilla, mutta Waltti-tuotteiden latauksen maksaminen pankkikortilla ei ole bussissa mahdollista. Joukkoliikennejaosto päätti, että ajoneuvolaitteiden uusiutuessa Waltti-tuotteiden lataus pankkikortilla ei enää ole bussissa mahdollista, käteisellä latauksia voi bussissa kuitenkin edelleen tehdä.

Lähimaksulla maksettavan kertalipun hinta tulee joukkoliikennejaoston päätöksen mukaan perustumaan vyöhykkeittäiseen aikuisen arvolippumatkan hintaan. Päiväkohtaiseksi maksukatoksi määritettiin aikuisen vyöhykkeittäinen vuorokausilipun hinta.

Lähimaksun käyttöönotosta tiedotetaan tarkemmin, kunhan käyttöönottoaikataulu varmistuu.

 

Muutoksia JOJO-liikenteen aikatauluihin ja reitteihin ajalle 5.6.-8.8.2023

Seudullinen joukkoliikennejaosto päätti hyväksy kokouksessa esitetyt muutokset kesäliikenteen osalta seuraavasti:

Paikallisliikenteen linjat 1–15

Linjan 1 (Utra-Rantakylä-keskusta-Niinivaara-Hukanhauta) reitti muuttuu, koska linja on ajoajaltaan tiukka. Linjan 1 uusi reitti on Utra-Rantakylä-keskusta-Niinivaara-Karhunmäki-Reijola. Linjaa ajetaan arkena kahdesti tunnissa ja viikonloppuna kerran tunnissa. Samalla linja 8 Reijolaan lakkaa ja perustetaan uusi linja 7 Hukanhaudalle.

Uusi linja 7 Linnunlahti-keskusta-Hukanhauta korvaa linjan 1 Hukanhaudalla. Linjaa liikennöidään tunnin vuorovälillä. Samalla saadaan Linnunlahti jälleen joukkoliikenteen piiriin.

Linja 8 (Mehtimäki-keskusta-Karhunmäki-Reijola) lakkaa, Reijolaan ajaa jatkossa linja 1.

Hammaslahden ja Liperin suunnat linjat 101–104

Linjalle 101 (Niittylahti-Joensuu-Jyrinkylä) on tulossa sunnuntaiaamuihin uusi lähtö klo 8.00 Niittylahdesta Jyrinkylään.

Linjoilta 103 (Urheilupuisto-Joensuu-Reijola-Hammaslahti) ja 104 (Otsola/Urheilupuisto-Joensuu-Reijola-Suhmura-Hammaslahti) vähennetään kesään 2022 verrattuna kaksi arkilähtöä Hammaslahdesta, klo 17 ja 19.

Kontiolahden suunta linjat 201–204

Linjojen 202 (Petäikkölä-Joensuu-Lehmola-Kontiolahti) ja 204 (Nepenmäki-Joensuu-Lehmo-Paihola) päätepisteet Joensuussa vaihdetaan päikseen aikataulullisista syistä. Lisäksi linjan 204 maanantai-perjantai-aikataulua muokataan hieman.

Toteutettavat reitti- ja aikataulumuutokset valmistellaan järjestelmiin siten, että ne ovat nähtävissä reittioppaassa viikolla 21.

 

Ilosaarirockin aikainen lisäliikenne 14.-16.7.2023

Joensuun seudun joukkoliikenne on järjestänyt lisäliikennettä Ilosaarirockin aikana jo vuodesta 2015 alkaen.

 

Seudullinen joukkoliikennejaosto hyväksyi tulevan kesän osalta linjaukset lisäliikenteen järjestämisestä:

  • linjalla 1 Niinivaaran-Hukanhaudan suuntaan,
  • linjalla 2 Noljakan-Marjalan suuntaan,
  • linjalla 12 Rantakylän-Utran suuntaan,
  • linjalla 4 Karsikon-Multimäen suuntaan,
  • linjalla 101 Niittylahteen / Ylämyllylle,
  • linjalla 102 Liperiin,
  • linjalla 104 Hammaslahteen,
  • linjalla 201 Lehmoon ja
  • linjalla 202 Kontiolahteen.

 

Muita asioita

Muista käsitellyistä asioista löytyy tietoa pöytäkirjasta.

Joukkoliikennejaoston esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-palvelussa

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Asset Publisher

Asset Publisher