Asset Publisher

angle-left Ympäristöystävällisiä JOJO-kuulumisia Hiljan päivän aattona

Ympäristöystävällisiä JOJO-kuulumisia Hiljan päivän aattona

Sähköbusseilla ajettu jo neljä kuukautta

Joensuun paikallisliikennettä hoidetaan nyt Länsilinjojen 13 sähköbussilla, sekä 7 dieselbussilla. Sähköbussien liikennöinnistä ei synny lähipäästöjä, eikä kasvihuonepäästöjä. Liikennöitsijän kanssa on neuvoteltu siirtymisestä uusiutuvan dieselin eli HVO:n käyttöön dieselbusseissa mahdollisimman nopeasti. Raskaan kaluston HVO:n tankkauspistettä ei ole lähiaikoina tulossa Joensuuhun, jonka vuoksi liikennöitsijä on rakentamassa HVO:n tankkauspistettä varikolleen.

Sähköbusseilla ajettiin syyskuussa noin 100 000 km, mikä on noin 31 % koko Joensuun seudun joukkoliikenteen syyskuun ajokilometreistä.

Länsilinjojen kuljettajat ovat yllättyneitä siitä, kuinka hiljaisia ja ketteriä sähköbussit ovat. Heidän mielestään on myös hienoa ajaa päästöttömällä linja-autolla. Matkustajilta kuljettajat ovat saaneet vain myönteistä palautetta hiljaisista ja puhtaista autoista.

 

Myös Noutopoikaliikenteessä käytössä uusiutuvaa dieseliä

Elokuun alusta alkaen myös kaksi Noutopoika-palveluautoa on kulkenut uusituvalla dieselillä. Joukkoliikenne auttaa siis osaltaan pääsemään tavoitteeseen, jonka mukaan Joensuu olisi hiilineutraali vuonna 2025.

 

Matkamäärä kasvussa JOJO-liikenteessä

Joensuun seudun joukkoliikenteessä vuosittainen matkamäärä oli suurin vuonna 2019. Korona-aikana hyvä kasvukehitys pysähtyi ja matkamäärät vähenivät enimmillään noin 30 % vuoden 2019 tasosta. Nyt matkamäärä on jälleen mukavasti kasvussa. Tämän vuoden kesä-syyskuussa on saavutettu matkamäärien osalta vuoden 2019 taso ja kasvu näyttää edelleen jatkuvan.

 

Hilja-liput edelleen käytössä

Hiljan päivän lähestyessä muistutetaan, että hiljaisen ajan edulliset Hilja-liput ovat käytössä JOJO-liikenteessä A-, B-, ja A-B-vyöhykkeillä arkisin klo 10–14 ja klo 18 jälkeen sekä lauantai- ja sunnuntailiikenteissä koko päivän. Yhden vyöhykkeen Hilja-lippu maksaa 2 euroa ja kahden vyöhykkeen lippu 3 euroa. Hilja-lippu maksetaan käteisellä tai mobiilisovelluksella. Waltti-kortin arvolla ei Hilja-lippua voi maksaa. Hilja-lippu ei ole käytössä kutsuliikenteenä toimivassa Noutopojassa.

 

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Asset Publisher

Asset Publisher