Публикатор

angle-left Joensuun seudun joukkoliikenne siirtyy kesäaikaan – muutoksia reiteillä ja aikatauluissa

Joensuun seudun joukkoliikenne siirtyy kesäaikaan – muutoksia reiteillä ja aikatauluissa

Koulujen päättyminen ja joukkoliikenteen siirtyminen kesäaikataulukauteen 5.6.2023 tuo mukanaan useamman reitti-, aikataulu- ja pysäkkimuutoksen.

Muuttuneet reitit ja aikataulut ovat katsottavissa reittioppaassa: https://joensuu.digitransit.fi ja aikatauluvihkossa, jonka voi ladata JOJO:n verkkosivuilta, osoitteesta jojo.joensuu.fi. Aikatauluvihkoja voi myös ostaa Carelicumista ja Waltti-busseista. Pysäkkiaikataulut vaihdetaan pysäkeille 5.6. alkaen.

Muutoksia JOJO-liikenteen reiteissä, aikatauluissa ja pysäkeissä

Paikallisliikenteen linjat 1–15

Linjan 1 (Utra–Rantakylä–keskusta–Niinivaara–Hukanhauta) reittiä muutetaan. Linjan 1 uusi reitti on Utra–Rantakylä–keskusta–Niinivaara–KarhunmäkiReijola eli päätepysäkki siirtyy Hukanhaudalta Reijolaan. Samalla linjan 1 jatkaminen Reijolaan korvaa poistuvan linjan numero 8 (Mehtimäki–keskusta–Niinivaara–Karhunmäki–Reijola).

Linjalla 2 (Utra–Rantakylä–keskusta–Noljakka–Marjala) viikonloppuvuoroja aikaistetaan 5 minuutilla vaihtoyhteyksien parantamiseksi. Keskustan lähtöajat ovat jatkossa 15 minuuttia yli tasatunnin. Perjantai-illan yövuoroissa siirrytään kahden tunnin vuorovälistä tunnin vuoroväleihin ja lisätään lähtö Marjalasta arkisin klo 22.20.

Linjalla 3 (Mehtimäki–keskusta–Petäikkölä–Vehkalahti–Penttilä–keskusta–Käpykangas–Raatekangas) keskustan pysäkki Raatekankaan suuntaan siirtyy Kirkkokatu P -pysäkiltä viereiselle Keskuspuisto P -pysäkille.

Linja 6 liikennöi edelleen lentoasemalle Helsingin lentojen mukaan.

Uusi linja 7 (Linnunlahti–keskusta–Hukanhauta) kulkee linjan 1 entistä reittiä Hukanhaudalla. Linjaa liikennöidään tunnin vuorovälillä. Uusi linja 7 tuo Linnunlahden joukkoliikenteen piiriin.

Linja 8 (Mehtimäki–keskusta–Karhunmäki–Reijola) lakkaa. Reijolaan ajaa jatkossa linja 1 (Utra–Rantakylä–keskusta–Niinivaara–Karhunmäki–Reijola).

Koulupäivinä ajettavat linjat 9, 11, 12, 13 ja 15 jäävät kesätauolle.  

 

Joensuu–Liperi/Hammaslahti linjat 101–104

Linja 101 (Niittylahti–Joensuu–Jyrinkylä) ja linja 102 (Nepenmäki–Joensuu–Honkalampi–Liperi) liikennöivät kuten talvikaudella 2022–2023.   

Linjalta 103 (Urheilupuisto–Joensuu–Reijola–Hammaslahti) poistuu lähtö Hammaslahdesta arkisin klo 19.

Linjalta 104 (Otsola–Joensuu–Reijola–Suhmura–Hammaslahti) poistuu lähtö Joensuusta arkisin klo 17.

Hammaslahden ja Liperin koululinjat 110–111 ja 121–131 jäävät kesätauolle.

 

Joensuu–Kontiolahti linjat 201–204

Linjojen 202 (Petäikkölä–Joensuu–Lehmola–Kontiolahti) ja 204 (Nepenmäki–Joensuu–Lehmo–Paihola) päätepysäkit Joensuussa vaihtuvat keskenään. Linjan 202 päätepysäkki on jatkossa Nepenmäki ja linjan 204 päätepysäkki on Petäikkölä. Muutos vaikuttaa myös aikatauluihin siten, että linjan 202 lähdöt keskustasta Kontiolahden suuntaan aikaistuvat 5 minuuttia.

Linjoja 203 (Kontiolahti–Kontioniemi) ja 214 (Kontiolahti–Kontioniemi–Paihola) liikennöidään kuten kesällä 2022.

Linja 201 (Joensuu–Lehmola–Kylmäoja) ja Kontiolahden koululinjat 205–215 ovat kesätauolla.

 

Muutokset katutöiden vuoksi

Itärannan rakennustöiden vuoksi linjalla 4 (Onttola–Kytö–Noljakka–keskusta–Karsikko–Kulho) on kesällä käytössä poikkeusreitti Sirkkalan sillan kautta. Linja 4 ei kulje Kanavarannan ja Kimmelin pysäkkien kautta.

Koulukatu–Rauhankatu kiertoliittymän rakennustyön vuoksi Joensuusta Nurmeksen ja Lieksan suuntaan vuorot kulkevat väliaikaisesti reittiä: Kirkkokatu–Yläsatamakatu–Torikatu–Rauhankatu–Nurmeksentie–Teollisuuskatu. Pysäkit Koulukatu E ja P sekä Kanervala E ja P ovat tilapäisesti poissa käytöstä.

Teollisuuskatu L ja Teollisuuskatu P -pysäkit yhdistetään ja siirretään pysyvästi Nurmeksentien kiertoliittymän eteläpuolelle.

 

Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy nettisivuilta: jojo.joensuu.fi

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Публикатор

Публикатор