Публикатор

angle-left Joensuun seudun joukkoliikenteen muutoksia 11.8.2022

Joensuun seudun joukkoliikenteen muutoksia 11.8.2022

Koulujen alkaminen ja joukkoliikenteen siirtyminen talviaikataulukauteen tuo mukanaan tällä kertaa myös joitakin reitti- ja pysäkkimuutoksia.

Lisäksi kausilipputuotteita on mahdollista ladata käyttöön Waltti Mobiilissa. Opiskelijalipun myöntämisperusteita päivitetään niin, että opiskelupaikan sijainnilla ei enää ole merkitystä opiskelijahintaisen lipun hankinnassa.

 

Muutoksia JOJO-liikenteen reiteissä ja pysäkeissä

 

Reitti keskusta - Urheilupuisto linjoilla 15, 103 ja 104 siirtyy Kirkkokadulta Koulukadulle. Kirkkokadun pysäkit siirtyvät uusille paikoille Koulukadulle Suvanto P -alueen kohdalle. Kirkonmäki -pysäkit siirtyvät Papinkadulta Koulukadun puolelle (katso kartta).

 

Hammaslahden päätepysäkki (Hammaslahti linja-autoasema) siirtyy Liitoskujalta lähemmäs taajaman keskustaa Nuorisoseurantalon piha-alueelle, Pyhäseläntie 1. Siirtyvän pysäkin nimi on jatkossa Hammaslahti (katso kartta).

 

 Muutoksia JOJO-aikatauluissa

 

Paikallisliikenteen linjat 1–15

  • Linja 6 ei toistaiseksi liikennöi lentoasemalle Helsingin lentojen jäätyä tauolle. Lennot ja lentokenttälinjan liikennöinti jatkuvat Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämän lentovuorojen kilpailutuksen ratkettua myöhemmin syksyllä.

 

Joensuu–Liperi/Hammaslahti linjat 101–129

  • Linjalle 101 (Niittylahti-Joensuu-Jyrinkylä) lisätään muutamia vuoroja sunnuntai-aamuun ja koulupäiviin.
  • Linjan 104 (Otsola-Joensuu-Reijola-Suhmura-Hammaslahti) päätepysäkki siirtyy viikonloppuisin ja muutaman arkivuoron osalta Otsolasta Urheilupuistoon.
  • Linjan 123 asiointiliikenne Viinijärven ja Liperin välillä lopetetaan vähäisen käytön vuoksi.
  • Linjalla 129 (Lautasuo-Jyrinkylä) lopetetaan muutama vuoro vähäisen käytön vuoksi. Osa linjan vuoroista ajetaan Välikankaan kautta.

 

Joensuu–Kontiolahti linjat 201–214

 

  • Linjojen 203 (Kontiolahti–Kontioniemi) ja 214 (Kontiolahti-Paihola) vuorotarjonnassa toteutetaan muutoksia, mm. arkivuoroja lisätään linjalle 214.
  • Linja 211A muuttuu linjaksi 215 Onttola-Kontiolahti.

 

Kausilippuja saatavissa Waltti Mobiilissa

 

Aikataulukauden vaihtuessa 11.8.2022 alkaen voi aikuisen, nuoren, lapsen ja opiskelijan kausilipun hankkia Waltti Mobiili -sovelluksella. Mobiilikausilipun voi ostaa, mikäli on ladannut maksuttoman Waltti Mobiili -sovelluksen puhelimeensa sekä rekisteröitynyt Waltti Mobiilin asiakkaaksi. Opiskelijan kausilipun osto edellyttää opinto-oikeuden vahvistamista sovelluksessa. Mobiilikausilippu on samanhintainen kuin vastaava matkakortille ladattava kausilippu.

Kelan koulumatkatukilippu ja peruskoululaisen koulumatkalippu eivät ole saatavissa Waltti Mobiilissa.

 

Opiskelijalipun muutokset

 

Waltti lippu- ja maksujärjestelmään on toteutettu yhteys opetushallituksen Opintopolku -palveluun, josta Waltti-järjestelmän on mahdollista tarkistaa opiskeluun liittyvät perustiedot, kuten koulutusaste ja opintojen kesto. Opintopolku -yhteys mahdollistaa opiskelijatuotteiden käyttöönoton Waltti Mobiilissa ja Waltin verkkokaupassa.

Opiskelijalipun myöntämisperusteita on helpotettu siten, että on poistettu oppilaitoksen sijaintia koskeva vaatimus. Tähän asti oppilaitoksen on pitänyt sijaita Joensuussa, Kontiolahdella tai Liperissä.

 

Ajantasainen tieto reiteistä ja aikatauluista

 

Muuttuneet linjat, pysäkit ja aikataulut ovat katsottavissa reittioppaassa: https://joensuu.digitransit.fi ja aikatauluvihkossa. Paperisten pysäkkiaikataulujen jako pysäkeille alkaa 11.8. keskustan pysäkeiltä. Aikatauluvihkoja on myytävänä Carelicumissa ja Waltti-busseissa.

Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy nettisivuilta: jojo.joensuu.fi

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Публикатор

Публикатор