Публикатор

angle-left Korona-ajan joukkoliikenne: “Turvallisesti yhdessä”

Korona-ajan joukkoliikenne: “Turvallisesti yhdessä”

”Maskit on ja välit pidetään”, sanoo nimettömäksi jäävä vanhempi rouva nauraen juuri ennen nousemistaan linja-autoon Joensuun keskustassa.

Hän on yksi Joensuun kaupungin teettämään videogallupiin osallistuneista joukkoliikenteen asiakkaista, joilta kyseltiin koronan vaikutuksista bussilla matkustamiseen kevättalvesta.

Videogallupin lisäksi asiakaskokemuksia kerättiin myös verkossa, ja vastauksia saatiinkin varsin mukavasti, reilut 350.

Kyselyn mukaan ihmiset kokevat bussimatkustamisen kohtalaisen turvalliseksi. Siihen on panostettu myös kaupungin ja liikennöitsijöiden taholta: kuljettajilla on mahdollisuuksien mukaan maskit ja suojapleksit, matkustamossa kehotetaan noudattamaan turvamääräyksiä ja niin edelleen.

Ja hyvin ihmiset kyllä myös noudattavat suosituksia, maskeja käytetään ja istutaan väljästi, sanoo gallupia koordinoinut joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes Joensuun kaupungilta.

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) sivuille on koottu lista suosituksista matkustajille sekä toimet, joita on tehty yhdessä liikennöitsijöiden kanssa tartuntojen ehkäisemiseksi.

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat pudonneet noin kolmanneksella koronan vaikutuksesta. Hiljattain tehty asiakaskysely kuitenkin osoittaa, että syynä ei niinkään ole pelko tartunnan saamisesta, vaan yksinkertaisesti se, että etäopiskeluun ja etätyöskentelyyn siirtymisen jälkeen tarve matkustaa on vähentynyt.

Matkustajakyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan 5 kpl 14 vuorokauden Waltti-lippuja JOJO-liikenteeseen. Arvonnan tuloksista ilmoitetaan voittajille henkilökohtaisesti.

Lue lisää kampanjasta: https://jojo.joensuu.fi/turvallisuus

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Публикатор

Публикатор