Публикатор

angle-left Ukrainalaisten ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa

Ukrainalaisten ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa

Ukrainasta saapuneiden ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on esittänyt, että 1.9.2022 alkaen ilmainen matkustus onnistuu vain vastaanottokeskuksesta tarpeeseen jaettavilla matkakorteilla. Ukrainan passi tai muut asiakirjat eivät enää oikeuta ilmaisiin matkoihin. Valmiusjohtoryhmän esitys käsitellään Joensuun seudullisen joukkoliikennejaoston seuraavassa kokouksessa torstaina 25.8.2022.

Syyskuun alusta lähtien kaikki kansainvälisen suojelun prosessin käynnistäneet kansalaisuudesta riippumatta voivat hakea ilmaiseen matkustamiseen oikeuttavan matkakortin Joensuun vastaanottokeskuksesta. Matkakortti jaetaan, mikäli kansainvälistä suojelua hakeva ei ole vielä saanut ensimmäistä vastaanottorahaa.

Etu on kertaluontoinen ja kortti on voimassa enintään kuukauden. Etuus myönnetään helpottamaan suojelupäätöksen käsittelyaikaa. Tällä hetkellä suojelupäätökset käsitellään keskimääräisesti viikossa, jonka jälkeen hakija on oikeutettu vastaanottorahaan.

Vastaanottokeskus jakaa kertaluonteisia kortteja enintään 4.3.2023 saakka. Tähän saakka on voimassa myös valtioneuvoston päätös EU:n tilapäisen suojelun direktiivistä.

  • Ilmainen etu myönnettiin helpottamaan akuuttia tilannetta, jolloin maahanmuuttopalvelut ruuhkautuivat ja vastaanottorahan saaminen viivästyi. Nyt palataan lähemmäs normaalia, mutta haluamme silti helpottaa tulijoiden sopeutumista alussa. Uusi etuisuus on myös yhdenvertainen eikä aseta yhden maan kansalaisia erityisasemaan, toteaa Joensuun kaupungin turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen.

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto kokoontuu torstaina 25.8.2022.

 

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Публикатор

Публикатор