Innehållspresentatör

angle-left Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 25.8.2022

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 25.8.2022

Ukrainalaisten ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa

Seudullinen joukkoliikennejaosto päätti muuttaa ukrainalaisten ilmaisen joukkoliikenne-etuuden toteutusta 1.9.2022 alkaen Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmän esityksen mukaisesti.

1.9.2022 alkaen kaikki ilmainen matkustus onnistuu vain Joensuun vastaanottokeskuksesta tarpeeseen jaettavilla matkakorteilla. Ukrainan passi tai muut asiakirjat eivät enää oikeuta ilmaisiin matkoihin.

Syyskuun alusta lähtien kaikki kansainvälisen suojelun prosessin käynnistäneet kansalaisuudesta riippumatta voivat hakea ilmaiseen matkustamiseen oikeuttavan matkakortin Joensuun vastaanottokeskuksesta. Matkakortti jaetaan, mikäli kansainvälistä suojelua hakeva ei ole vielä saanut ensimmäistä vastaanottorahaa.

Etu on kertaluontoinen ja kortti on voimassa enintään kuukauden. Kortteja jaetaan enintään 4.3.2023 saakka. Tähän saakka on voimassa myös valtioneuvoston päätös EU:n tilapäisen suojelun direktiivistä.

Ilmainen etu myönnettiin huhtikuussa helpottamaan akuuttia tilannetta, jolloin maahanmuuttopalvelut ruuhkautuivat ja vastaanottorahan saaminen viivästyi. Tällä toimintamallilla palataan lähemmäs normaalia, mutta silti halutaan helpottaa tulijoiden sopeutumista alussa. Uusi toimintatapa myös yhdenmukaistaa kaikkien kansainvälistä suojelua hakeneiden asiakkaiden kohtelua.

 

Muita asioita

Kokouksessa käsiteltiin Joensuun seudun joukkoliikenteen talouden toteutuma-arviota vuodelle 2022 sekä talousarvioehdotusta vuodelle 2023. Talousarvioehdotuksesta pyydetään Joensuun kaupunginhallituksen sekä Kontiolahden ja Liperin kuntien kannanotot. Saatujen kannanottojen jälkeen seudullisen joukkoliikenteen talousarvioehdotus käsitellään osana kaupunkirakennelautakunnan talousarvioehdotusta.

Muista käsitellyistä asioista löytyy tietoa pöytäkirjasta.

Joukkoliikennejaoston esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-palvelussa.

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Innehållspresentatör

Innehållspresentatör