Innehållspresentatör

angle-left Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen (päivitetty 27.7.2020klo 15)

Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen (päivitetty 27.7.2020 klo 15)

Päivitämme tätä tiedotetta, jos tilanne seudulla muuttuu. (päivitetty 27.7.2020 klo 15)

Joensuun seudun joukkoliikenne seuraa kaikissa koronavirukseen liittyvissä toimenpiteissä Suomen valtioneuvoston ja  viranomaisten, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja Siun soten, ohjeistusta ja suosituksia.

Joukkoliikenteen palvelu palautui koronakevään jälkeen normaaliksi 1.7.2020 alkaen.

 

Maksa matkasi mieluiten matkakortilla tai mobiililla

 

Suositeltavaa on maksaa bussimatka Waltti-kortilla tai mobiilisovelluksesta ostetulla lipulla, jotta minimoidaan kuljettajan ja matkustajien väliset kontaktit. Kertalippuja voi ostaa myös lippuautomaatista, joka löytyy Isosta Myystä. Kertaliput ovat voimassa ostohetkestä alkaen. 1 vyöhykkeen lippu on voimassa yhden tunti, 2-3 vyöhykkeen lippu kaksi tuntia.

Matkakortti kannattaa ladata bussin sijaan Waltti-kaupassa.

Jos matkustustarpeesi sallivat, voit ajoittaa liikkumisesi ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja pienentää näin ihmiskontaktien määrää.

Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittelemme sitä.

Jos Sinulla on flunssaoireita, suosittelemme välttämään joukkoliikenteen käyttöä kokonaan.

 

Hyvitysmahdollisuus Waltti-kausilipuissa

Monet ovat siirtyneet etätyöhön tai joutuvat muutoin pysyttelemään kotonaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Joensuun seudun joukkoliikenteelle on tullut kyselyitä siitä, saako käyttämättä jäävästä osasta kausilippua hyvitystä.

Tavanomaisen käytäntömme ja ohjeidenmme mukaan hyvitystä kesken jääneestä kausilipusta ei myönnetä. Kuitenkin, kun valtioneuvosto on ottanut käyttöön poikkeustoimet koko maassa 18.3.2020, muutamme käytäntöjämme tuosta päivämäärästä alkaen.

Joensuun seudun joukkoliikenne myöntää hyvitystä käyttämättä jääneistä kausilipputuotteista, jos henkilökohtaisella kausikortilla on 18.3.2020 ollut kausilipun kautta jäljellä vähintään 14 vuorokautta eikä korttia ole käytetty 18.3.2020 tai sen jälkeen. Hyvitys myönnetään yhtenä 14 vuorokautta voimassa olevana Waltti-lippuna, joka postitetaan hyvityksen hakijalle myöhemmin kotiin. Postittamalla hyvityksen pyrimme rajaamaan asiakaskontaktien määrää.

Hyvitystä voi hakea aikaisintaan sitten, kun kyseisen kausilipun voimassaoloaika on päättynyt. Hakemus on kuitenkin tehtävä viimeistään 31.5.2020.

Tarkemmat ohjeet löytyvät oheiselta nettilomakkeelta. Tarvittaessa hyvityslomakkeen voi noutaa Carelicum Palveluista, joka sijaitsee toistaiseksi kaupungintalolla kaupunginteatterin lipunmyynnissä osoitteessa Rantakatu 20.

Kausilipun hyvityshakemuksen nettilomake

Lisätietoa ELY-keskuksen kausilipputuotteiden hyvittämisestä

Lisätietoa koronaviruksesta

Kehotamme matkustajiamme seuraamaan THL:n ohjeistusta käsihygieniasta huolehtimisesta ja muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä.

Seuraa koronaviruksen tilannetta THL:n sivuilla.

Lisää tietoa:

www.joensuu.fi/korona

www.kontiolahti.fi

www.liperi.fi

JAA SIVU

JAA SIVU:

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Innehållspresentatör

Innehållspresentatör