Innehållspresentatör

angle-left Joensuun seudun joukkoliikenteen muutoksia 11.8.2021

Joensuun seudun joukkoliikenteen muutoksia 11.8.2021

Peruskoulujen alkaminen ja joukkoliikenteen siirtyminen talviaikataulukauteen tuo mukanaan jälleen joitakin muutoksia.

JOJO-liikenteen muutokset

Paikallisliikenne (linjat 1-15)

Uusi linja 8 Mehtimäki–keskusta–Karhunmäki aloitti liikennöidä kesän alussa kaikkina päivinä klo 6 ja 23 välillä tunnin vuorovälein Joensuun pääkirjastolta Karhunmäkeen. Vastaavasti Linja 103 Hammaslahti–Joensuu ei enää liikennöi Karhunkaaren kautta vaan kulkee suoraan Vanhaa Valtatietä pitkin.

Linjan 3 reitti muuttui jo kesäkuussa, päätepisteet ovat Mehtimäki (Joensuun pääkirjasto), Petäikkölä ja Raatekangas. Uutta reittiä Mehtimäki–keskusta–Niinivaara–Petäikkölä–Vehkalahti–Peltola–keskusta–Käpykangas–Raatekangas ajetaan kaikkina päivinä kerran tunnissa molempiin suuntiin. Vastaavasti Onttolaan ajaa linja 4 ja tähän linjaan 3 on yhdistetty linjalta 5 Käpykankaan–Raatekankaan suunta.

Linja 4 liikennöi Onttolasta Kydön ja keskustan kautta Kulhoon.

Linja 5 on lakannut. Käpykankaalle ja Raatekankaalle ajaa linja 3.

Linja 6 liikennöi edelleen Joensuun lentoasemalle Helsingin lentojen mukaan.

Linjaa 9 Iiksenvaaralle ajetaan vain Joensuun perusopetuksen koulupäivinä.

Linja 2M on muuttunut linjaksi 12.

• Peltolaan ammattiopisto Riverialle Peltolankadulle pääsee keskustasta koulupäivinä linjoilla 13, 201 ja 205. Penttilänkadulle pääsee myös linjalla 3.

• Urheilupuistoon on koulupäivinä yhteydet keskustasta linjoilla 9, 11, 15 ja 103.

Joensuu–Liperi/Hammaslahti (linjat 101-104)

Linjalle 101 Niittylahti-Joensuu-Ylämylly on lisätty koulupäivinä liikennöiviä uusia vuoroja ruuhka-aikaan klo 7-9 ja klo 14-16 sekä Ylämyllyn että Niittylahden suuntiin. Sunnuntaisin liikenne alkaa jo klo 9 Jyrinkylästä.

Linjalla 102 Joensuu-Liperi on uudet vuorot arkena klo 20 Joensuusta ja klo 21 Liperistä sekä sunnuntaisin klo 21 Joensuusta ja klo 8 ja 20 Liperistä.

Linja 103 Joensuu–Hammaslahti ei enää aja Karhunkaaren kautta. Arkena viimeinen lähtö on klo 20 Joensuusta.

Linjalla 104 Joensuu-Hammaslahti on uudet vuorot arkisin klo 21 Joensuusta ja klo 20 Hammaslahdesta sekä sunnuntaisin klo 20 Joensuusta ja klo 19 Hammaslahdesta

• Liperin kunnan kouluvuoroissa linjoilla 121-131 on muutoksia Ylämyllyn uuden yläkoulun vuoksi. Uusi linja 129 ajaa koulupäivinä Ylämyllyllä Lautasuo-Honkalampi-Jyrinkylä alueella.

Joensuu–Kontiolahti (linjat 201-205)

Linjalla 202 Joensuu-Kontiolahti on arkena uusi vuoro Joensuusta klo 5.

Linjan 203 Kontiolahti–Kontioniemi sunnuntailiikenne on lakannut.

Linjalla 204 Joensuu-Paihola on uusi vuoro klo 21 Joensuusta.

Aikatauluihin on tehty muitakin pienempiä muutoksia. Uudistetut linjat ja muuttuneet aikataulut ovat katsottavissa reittioppaassa: https://joensuu.digitransit.fi ja aikatauluvihkossa. Pysäkkiaikataulujen jako pysäkeille alkaa viikolla 32. Aikatauluvihkoja on jo myytävänä Carelicumissa ja Waltti-busseissa.

JOJO Waltti lippu- ja maksujärjestelmä laajeni, ELY Waltti-kortti vaihdettava JOJO Waltti-kortiksi tai haettava hyvitystä ELY-keskuksesta

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyi 6.6.2021. Laajentuneella JOJO Waltti -alueella jäljellä olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuuden ajan elokuun loppuun ja kortilla olevaa arvoa syyskuun loppuun asti. Jos matkustajan käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 jälkeen, ELY-keskus hyvittää Waltti-matkakortilla olevat käyttämättömät liput ja arvon.

Lisätietoa muutoksesta: https://jojo.joensuu.fi/en/jojo-waltti-alue-laajenee

Waltti-myyntipisteverkosto laajenee

Käytössä oleville Waltti-kortteille voi ladata kausi- ja arvolippuja Joensuussa myös kahdella R-kioskilla: Koskikatu 5 ja Jukolanportti. Kela-koulumatkatukilipun lataus R-kioskilla ei kuitenkaan ole mahdollista. R-kioskien aukioloaika on laajempi kuin Carelicum Palveluissa. Lisäksi R-kioskissa voi joukkoliikenteen työsuhde-etuuksien osalta (henkilökohtainen matkalippu) käyttää seuraavia maksuvälineitä: Eazybreak, ePassi, Smartum ja Edenred Transport.

Uudet Waltti-kortit ja tuotteet hankitaan edelleen Carelicum Palveluista tai verkkokaupasta. Carelicum palvelee Waltti-korttiasioissa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10-16. Keskiviikkoisin palveluaika on pidempi eli klo 10-18.

Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy nettisivuilta: jojo.joensuu.fi

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Innehållspresentatör

Innehållspresentatör