Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 7.4.2022

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 7.4.2022

JOJO-liikenteen rollaattorietuus jatkuu ilman aikarajoitusta

7.6.2021 alkaen alkoi 12 kuukauden kokeilu, jossa rollaattorin kanssa on saanut maksutta matkustaa matalalattialinjoilla ilman aikarajoitusta. Etu ei ole koskenut Noutopoika -liikenteessä matkustusta. Laajennetun edun kokeilu on ollut onnistunut, joten Joensuun seudun joukkoliikennejaosto päätti muuttaa rollaattorietuuden sellaisenaan pysyväksi käytännöksi 6.6.2022 alkaen.

Ukrainan passilla matkustaminen Joensuun seudun joukkoliikenteessä

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen on Joensuun seudullekin saapunut ja saapumassa sotaa pakenevia ukrainalaisia. Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto on päättänyt myöntää ukrainalaisille oikeuden maksuttomaan matkustukseen Joensuun seudun joukkoliikenteessä 30.4.2022 saakka. Useat muut joukkoliikenneviranomaiset ovat tehneet vastaavanlaisia päätöksiä. Tällä päätöksellä on haluttu sujuvoittaa maahan saapuvien ukrainalaisten liikkumista ja helpottaa asiointia ennen kuin on haettu tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa.

JOJO-liikenteen kyytiin pääsee maksutta esittämällä kuljettajalle ajoneuvoon noustessa Ukrainan passin. Myös poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämä passin haltuunottotodistus hyväksytään.

Päätöksen mukaan logistiikkapäällikkö voi myöntää ilmaismatkustukselle jatkoaikaa Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmän linjauksen perusteella.

Optioiden käyttöönotto Liperi-Joensuu-Hammaslahti ja Joensuu-Kontiolahti-liikenteissä

JOJO:n Liperi-Joensuu-Hammaslahti liikenteen liikennöintisopimuksen ensimmäinen optiovuosi on ollut päättymässä 4.6.2023 Savonlinja Oy:n kanssa. Vastaavasti JOJO:n Joensuu-Kontiolahti liikenteen varsinainen sopimusaika on päättymässä 2.6.2024 Savo-Karjalan Linja Oy:n kanssa.

JOJO:n Liperi-Joensuu-Hammaslahti liikenteen sopimusta on mahdollista jatkaa vuosi kerrallaan aina 1.6.2025 saakka. JOJO:n Joensuu-Kontiolahti sopimusta on puolestaan mahdollista jatkaa vuosi kerrallaan 31.5.2026 saakka. Näitä liikenteitä koskeva optiopäätökset tulee tehdä viimeistään 2.6.2022 mennessä.

Seudullinen joukkoliikennejaosto päätti ottaa optioita käyttöön siten, että molempien liikennöintikohteiden sopimukset päättyvät 1.6.2025. Tämä mahdollistaa parhaiten seuraavassa kilpailutuksessa kohteiden liikennekenttien tarkastelun suhteessa toisiinsa.

Joukkoliikenteen reitit ja aikataulut kesäajalle 6.6.-10.8.2022

Seudullinen joukkoliikennejaosto hyväksyi reitit ja aikataulut kesäajalle 6.6.-10.8.2022. Kesään 2021 verraten tehdään pieni muutoksia, jotka parantavat JOJO-liikenteen sisäisiä vaihtoyhteyksiä sekä antavat lisäyhteyksiä junavuoroihin.

Liperi-Joensuu-Hammaslahti -liikenteeseen lisätään muutamia vuoroja, jotka ovat olleet käytössä jo talvikaudella 2021–2022. Lisäksi linjojen 103 Joensuu-Hammaslahti ja 104 Joensuu-Suhmura-Hammaslahti maanantai-perjantai -vuorojen osalta tarkastellaan mahdollisia vuorojen yhteensovittamisia.

Joensuu-Kontiolahti -liikenteeseen lisätään jo talvikaudella käytössä olleita aamu- ja iltavuoroja sekä parannetaan yhteyksiä Helsingin iltajunalta. Linjan 203 (Kontiolahti-Kontioniemi) ja 204T (Kontiolahti-Paihola) vuorotarjontaa tarkastellaan vielä ennen kesäkauden alkua.

Lisäksi joukkoliikennejaosto päätti hyväksyä lisäliikennettä Ilosaarirockin ajalle. Lisäyksenä aikaisempaan linjoja 101 Niittylahteen ja Ylämyllylle sekä 202 Kontiolahteen liikennöidään tunnin vuorovälillä Ilosaarirockin illan ohjelman päättymiseen saakka. 

Muita asioita

Seudullinen joukkoliikennejaosto päätti lähettää joukkoliikenteen aiesopimuksen vuosille 2021–2023 kaupunkirakennelautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle sekä Kontiolahden ja Liperin kunnille hyväksyttäväksi.

Lisäksi seudullinen joukkoliikennejaosto päätti vuoden 2022 joukkoliikenteen markkinoinnin kampanjoista.

Muista käsitellyistä asioista löytyy tietoa pöytäkirjasta.

Joukkoliikennejaoston esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-palvelussa.

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija