Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 9.6.2022 - päätöksiä

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto 9.6.2022 - päätöksiä

Kausilipputuotteita Waltti Mobiiliin

Talviaikataulukauden vaihtuessa 11.8.2022 voi aikuisen, nuoren, lapsen ja opiskelijan kausilipun hankkia Waltti Mobiili -sovelluksella. Mobiilikausilipun voi ostaa, mikäli on ladannut maksuttoman Waltti Mobiili -sovelluksen puhelimeensa sekä rekisteröitynyt Waltti Mobiilin asiakkaaksi. Opiskelijan kausilipun osto edellyttää opinto-oikeuden vahvistamista sovelluksessa. Mobiilikausilippu on samanhintainen kuin vastaava, matkakortille ladattava kausilippu.

Kelan koulumatkatukilippu ja peruskoululaisen koulumatkalippu eivät ole saatavissa Waltti Mobiilissa.

Opiskelijalipun myöntämisperusteiden muuttaminen

Waltti lippu- ja maksujärjestelmään on toteutettu yhteys opetushallituksen Opintopolku -palveluun, josta Waltti-järjestelmän on mahdollista tarkistaa opiskeluun liittyvät perustiedot, kuten koulutusaste ja opintojen kesto. Opintopolku -yhteys mahdollistaa verkossa tapahtuvan opiskelijatietojen päivittämisen ja opiskelijatuotteiden käyttöönoton Waltti Mobiilissa ja Waltin verkkokaupassa.

Palvelu ei kuitenkaan pysty tarkistamaan viranomaiskohtaisesti kuntalaisuus-tietoa tai oppilaitoksen sijaintia. Näin ollen opiskelijalipun myöntämis-perusteita helpotetaan siten, että poistetaan oppilaitoksen sijaintia koskeva vaatimus. Tähän asti oppilaitoksen on pitänyt sijaita Joensuussa, Kontiolahdella tai Liperissä.

Alle 25-vuotiaat opiskelijat voivat matkustaa edelleen nuorisolipulla, joka on samanhintainen kuin opiskelijalippu. Toisen asteen opiskelijoilla on tietyin edellytyksin mahdollisuus hankkia Kelan koulumatkatukilippu, joka on maksuton tai edullisempi kuin opiskelijalippu.

Päivitetyt myöntämisperusteet tulevat voimaan 11.8.2022. Muut myöntämis-perusteet ja ohjeet löytyvät tuolloin JOJO:n verkkosivuilta.

Joukkoliikenteen reitit ja aikataulut ajalle 11.8.2022.- 4.6.2023

Seudullinen joukkoliikennejaosto hyväksyi reitit ja aikataulut aikataulukaudelle 11.8.2022 – 4.6.2023. Talvikauteen 2021-2022 verraten tehdään pieniä muutoksia, jotka parantavat JOJO-liikenteen sisäisiä vaihtoyhteyksiä sekä antavat lisäyhteyksiä junavuoroihin.

Liperi-Joensuu-Hammaslahti -liikenteeseen linjalle 101 lisätään muutamia vuoroja sunnuntai-aamuun ja koulupäiviin. Linjan 104 Joensuu-Suhmura-Hammaslahti päätepysäkki siirtyy viikonloppuisin Otsolasta Urheilupuistoon, kuten muutaman arkivuoronkin päätepysäkki.

Vähäisen käytön vuoksi lopetetaan Viinijärvi-Liperi -asiointiliikenne linjalla 123 ja muutama vuoro linjalta 129.

Joensuu-Kontiolahti -liikenteessä parannetaan yhteyksiä Helsingin iltajunalta.

Linjan 203 (Kontiolahti-Kontioniemi) ja 204T (Kontiolahti-Paihola) vuorotarjonnassa toteutetaan muutoksia, jotka kannattaa tarkistaa elokuussa reittioppaasta tai aikatauluvihkosta.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia

Joensuun seudun joukkoliikenteessä toteutettiin asiakastyytyväisyystutkimus ajalla 30.3. - 8.4.2022 ja 9. - 19.5.2022. Vastauksia saatiin yhteensä 1114 kpl. Kyselyn toteutuksesta vastasi Roidu Oy. Kysely on tarkoitus toteuttaa jatkossa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään paikallisliikennekohteen sopimuksen mukaisessa kannustimien laskennassa sekä kaikkien liikennöintikohteiden kehittämisessä.

Asiakastyytyväisyyttä mitattiin neljällä kysymyksellä, joissa vastauksia annettiin asteikolla 1 (eri mieltä) – 5 (samaa mieltä). Vastaajat olivat tyytyväisimpiä kuljettajien asiakaspalveluun, keskiarvo 4,1. Heikoin arvosana tuli kysyttäessä bussien pysymisestä aikataulussa, keskiarvo 3,8. Yleisarvosana liikennöinnistä oli 4,0.

Tutkimuksessa selvitettiin myös NPS-luku (Net Promoter Score) eli suositteluindeksi. Sillä mitataan arvostelijoiden ja suosittelijoiden suhdetta. Joensuun seudun joukkoliikenteen NPS-luku oli tässä tutkimuksessa 46. Suosittelijoita oli 58,3 % ja arvostelijoita 12,1 %. Vastausten keskiarvo asteikolla 1­­‑10 oli 8,20.

Kyselyn tulokset löytyvät verkkosivuilta: Joensuun joukkoliikenteen asiakastyytyväisyys_2022

Muita asioita

Joensuun seudun joukkoliikenteen kohteiden 1, 2 ja 3 liikennöintisopimuksiin tehdään ylimääräiset indeksitarkistukset polttoaineen odottamattoman hinnannousun johdosta ajalle 1.1.-30.6.2022. Mikäli valtio tai muu vastaava taho osallistuu myöhemmin takautuvasti polttoaineen hinnannousun vaikutusten kompensointiin, voidaan korvaus periä takaisin siltä osin.

Muista käsitellyistä asioista löytyy tietoa pöytäkirjasta.

Joukkoliikennejaoston esityslistat ja pöytäkirjat luettavissa Dynasty-palvelussa

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija