Sisältöjulkaisija

angle-left JOJO-liikenteessä lähimaksu käyttöön vaiheittain 7.12.2023 alkaen

JOJO-liikenteessä lähimaksu käyttöön vaiheittain 7.12.2023 alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenteessä otetaan vaiheittain käyttöön lähimaksaminen vyöhykkeillä A ja B. Lähimaksu tarkoittaa matkalipun ostamista pankkikortilla tai muulla lähimaksuun soveltuvalla maksuvälineellä.

Lähimaksuun on liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Jokainen päivän aikana lähimaksulla maksettu bussimatka kerryttää asiakkaan valitseman vyöhykkeen maksukattoa. Kun maksutapahtumia on 3–4 kappaletta, asiakas saavuttaa maksukaton ja matkustaa loppupäivän ilmaiseksi valitsemallaan vyöhykevälillä.

Lähimaksulla matka maksaa aikuisen arvolipun verran. Esimerkiksi A-vyöhykkeellä lähimaksulla ostettu lippu maksaa 2,90 €. Lippuihin sisältyy aina 90 minuutin vaihto-oikeus. Saman päivän aikana voi tehdä useita matkoja, sillä lähimaksulla veloitetaan enintään päiväkohtaisen hintakaton verran. Päiväkohtainen hintakatto on A-vyöhykkeellä 8 € ja A-B -vyöhykkeillä 12 €. Lähimaksulla voi maksaa vain henkilökohtaisen lipun itselleen.

Maksukorteissa maksaminen onnistuu Visalla, Visa Electronilla, Mastercardilla ja Eurocardilla. Voit myös maksaa mobiililaitteen Google Pay ja Apple Pay -maksusovelluksilla, jos ne on yhdistetty maksukorttiin.

Lähimaksu tulee käyttöön 7.12.2023 koko paikallisliikenteessä eli linjoilla 1-13 sekä Joensuu-Hammaslahti/Liperi -liikenteessä linjoilla 101-104.

Joensuu-Kontiolahti -liikenteessä (linjoilla 201,202,204) lähimaksu tulee käyttöön myöhemmin joulukuussa erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Lähimaksulla maksetusta matkasta ei saa kuittia, joten vaihtaminen Joensuu-Kontiolahti -vuoroille ei lähimaksulla maksettaessa ole mahdollista ennen kuin kyseiset liikenteet ovat mukana lähimaksussa. Vastaavasti Noutopoika-autoihin ja ELY-keskuksen Waltti-vuoroille ei voi lähimaksulla vaihtaa, jos on maksanut matkansa paikallisliikenteen tai Joensuu-Hammaslahti/Liperi -liikenteiden lähimaksuvuoroissa.

Lähimaksun käyttöönoton jälkeen Waltti-tuotteiden lataaminen Waltti-korteille ei enää ole mahdollista pankkikortilla, koska lähimaksamista varten tarvitaan uudenlaiset kortinlukijalaitteet. Käteisellä voi Waltti-tuotteita edelleen ladata Waltti-kortille busseissa.

Lähimaksun käyttöä suositellaan erityisesti käteismaksajille sekä satunnaisille bussin käyttäjille. Lähimaksun lisäksi matkan voi edelleen maksaa myös Waltti-matkakortilla, mobiilisovelluksella tai käteisellä rahalla.

Lue lisää lähimaksusta.

JAA SIVU

JAA SIVU:
 

Linkki - Kaikki Ajankohtaiset

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija